• Δυναμικές ενέργειες από τον ΕΟΤ

    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: News Room™
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: May 23, 2018
    A- A+

    Μία μεγάλη προσπάθεια προώθησης του ελληνικού τουρισμού θα κάνει και φέτος ο ΕΟΤ φέρνοντας στην Ελλάδα τον Ιούλιο 587 δημοσιογράφους, bloggers και τουριστικούς πράκτορες από 27 χώρες. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 167 ταξίδια εξοικείωσης στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

    Η τουριστική πολιτική της Ελλάδας στοχεύει στην έλευση τουριστών 365 μέρες το χρόνο όπως προβλέπεται από το στρατηγικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την κεντρική υπηρεσία του ΕΟΤ αλλά και 16 γραφεία του στο εξωτερικό ενώ συνεργάζονται περιφέρειες, δήμοι όπως και ιδιωτικές επιχειρήσεις ώστε να επιτευχθεί η τουριστική προβολή της χώρας με το μικρότερο δυνατό κόστος.

    Το πρώτο σκέλος του προγράμματος που εγκρίθηκε στοχεύει κυρίως: α) στην ανάδειξη ελληνικών προορισμών - λιγότερο μέχρι σήμερα γνωστών - στο παγκόσμιο ταξιδιωτικό κοινό,β) στη στοχευμένη προβολή και προώθηση πλήθους θεματικών μορφών τουρισμού που προσφέρει πλέον η χώρα μας, που προσελκύουν  επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

    Την περίοδο αυτή βρίσκονται στη χώρα μας δημοσιογράφοι από μεγάλα ΜΜΕ όπως: Τα βρετανικά ΜΜΕ (BBC, Travel Channel, Sunday Times, The Times, Daily Telegraph, Walk Μagazine και Evening Standard), τα γαλλικά κρατικά κανάλια  France 2 France 5, ο γερμανικός εκδοτικός όμιλος  Tagesspiegel, οι αυστριακές εφημερίδες  Krone Zeitung & Die Presse, το γαλλικό καταξιωμένο περιοδικό Challenge, το βελγικό περιοδικό  Εxclusief, το ρουμανικό National Geographic Traveler, το  κρατικό τηλεοπτικό  κανάλι της Ρουμανίας TVR  και τα ιδιωτικά κανάλια με τη μεγαλύτερη  τηλεθέαση: Antenna 1, Antenna 2, Canal D, Prima TV, Βloggers από  Γερμανία Αγγλία, Δανία, Ολλανδία και Ρουμανία, εκπρόσωποι κορυφαίων ταξιδιωτικών οργανισμών( Τ.Ο.ς)  από Ιαπωνία, Κίνα, Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία  και Ισραήλ.

    Τέλος, το «The CNN Travel», θα βρίσκεται από τα μέσα Μαΐου σε Χίο και Πάτμο, με σκοπό να προβληθούν ως ιδανικοί προορισμοί γαστρονομικού και πολιτιστικού τουρισμού σε εκτενή αφιερώματα.

  • No Comment to " Δυναμικές ενέργειες από τον ΕΟΤ "