• Κύπρος: Ιδρύθηκε παράρτημα της Βασιλικής Κοινοπολιτειακής Εταιρείας

    ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Apr 27, 2018
    A- A+




    Ιδρύθηκε στην Κύπρο παράρτημα της Βασιλικής Κοινοπολιτειακής Εταιρείας (Royal Commonwealth Society, RCS Cyprus). H ίδρυση του Κυπριακού παραρτήματος συνέπεσε με τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τότε που δημιουργήθηκε το RCS στο Λονδίνο και τη νέα δυναμική της Βρετανικής Κοινοπολιτείας εν όψει της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit).

     Η έδρα του RCS Cyprus θα είναι στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του, είναι το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Κύπρου σε αριθμό ενεργών φοιτητών και το μεγαλύτερο στην περιοχή με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική. Με την ευκαιρία της ίδρυσης του κυπριακού παραρτήματος έγινε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με κεντρικό ομιλητή τον πρίγκιπα Μιχαήλ του Κέντ, ο οποίος τόνισε ότι η Κοινοπολιτεία προσδοκά αγαστή σχέση με την ΕΕ σε όλους τους τομείς.

    Ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του RCS, τη συνεργασία των χωρών μελών της Κοινοπολιτείας και την σημασία να δοθούν στους νέους ευκαιρίες για να προχωρήσουν στη ζωή τους. Στην εκδήλωση μίλησαν ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Πολεμίτης και ο πρόεδρος του RCS Cyprus, κοσμήτορας Νομικής του Πανεπιστημίου, Αχιλλεύς Αιμιλιανίδης.
  • No Comment to " Κύπρος: Ιδρύθηκε παράρτημα της Βασιλικής Κοινοπολιτειακής Εταιρείας "